Kurssin sisältö

Maailma muuttuu ja julkisessa keskustelussa on kuultavissa yhä enemmän sellaisia ääniä, joille aikaisemmin ei ole ollut tilaa. Valokuvaajat kohtaavat työssään yhä enemmän erilaisten vähemmistöjen edustajia. Tähän kohtaamiseen tarvitaan erityistä ammattitaitoa, joka ei tule itsestään vaan edellyttää suhteellisen monimutkaisten yhteiskunnallisten ilmiöiden ymmärtämistä. Kurssi inklusiivisesta ja sensitiivisestä kuvaamisesta on hyvä paikka aloittaa. Kurssin opettajana on kulttuurientutkija, valokuvaaja Tinksu Haapalainen, jolla on laaja opetuskokemus muun muassa yliopistomaailmassa. Hän käsittelee sekä tutkimustyössään että valokuvaprojekteissaan erityisesti valtaa, vastavaltaa, toiseutta ja toimijuutta.


Kurssi on suunniteltu ammattikuvaajille, jotka haluavat syventää osaamistaan inklusiivisen ja sensitiivisen kuvaamisen alueella. Kurssilla käydään seitsemän viikon aikana läpi esimerkiksi valtaa, vähemmistörepresentaatiota, turvallisuutta, kohtaamista, toiseuden kuvaamista ja monia muita teeman kannalta keskeisiä käsitteitä.


Kurssilla järjestetään viikottain luentoja (aina keskiviikkoisin) ja keskusteluja (aina sunnuntaisin). Kurssin aikana tehdään myös pieniä valokuvaustehtäviä, joiden tarkoituksena on tuoda kunkin viikon teema lähemmäs omaa työtä. Näin kurssille osallistuvat saavat myös konkreettisia työkaluja omaan työskentelyynsä.


Kurssi järjestetään ensimmäistä kertaa 8.2.–28.3.2021. Ilmoittautuminen kurssille päättyy 31.1.2021. Kurssi järjestetään, jos osallistujien vähimmäismäärä täyttyy (vähintään 5 henkilöä – enintään 15 henkilöä).

Kurssin hinta on 200 € + ALV%

Kurssin varausmaksu on 30% kurssin kokonaishinnasta ja varausmaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittaudu kurssille alla olevalla lomakkeella.